top of page

T-Architecture, Design op maat

Visie

 

Gouden regel: ons uitgangspunt is de visie en wensen van de gebruikers/opdrachtgever/cliënt. Het gaat niet alleen om de euforie over de eerste schets; ook het proces, de uitwerking en de keuze van het laatste schroefje zijn essentieel. Van schetsontwerp tot werktekening, van ontwerp overleg tot bouwbegeleiding, we zijn er om u in elk facet bij te staan.

TAL_WEISZ-055-Edit1000px_edited.jpg

Profiel

ir. Msc. T. Weisz-Morik heeft zich als oprichter en eigenaar van T-Architecture veel schaalniveaus van het architectenvak eigen gemaakt. Van uitbouw tot villa, van zonnestudio tot zorgcomplex, van heel modern tot renovatie en restauratie van rijksmonumenten, van ontwerpen tot begroten en van organiseren tot detailleren.

Door haar werkervaring en haar enthousiaste persoonlijkheid stelt zij zich kundig en flexibel op ten opzichte van ontwerp uitdagingen van elk kaliber, met steeds een frisse input en vasthoudendheid in kwaliteit, met daarnaast altijd de liefde voor de bouwkunst.

T. Weisz-Morik zoekt in iedere ontwerpopdracht naar spanning en kwaliteitsvelden om een  hoger en interessanter niveau van het ontwerp te bereiken. Door werkervaring, in o.a. Israël en Tsjechië kan  haar opgedane kennis van andere culturen een extra dimensie aan het ontwerp toevoegen.

Naast haar functie als architect heeft T. Weisz-Morik als gastdocent aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft gewerkt.

Opdrachtgevers

 

T-Architecture werkt voor een breed scala aan opdrachtgevers, zowel professioneel als particulier.Wij ontwerpen in opdracht van:

• overheden
• projectontwikkelaars
• woningbouwcorporaties
• particuliere opdrachtgevers

 

190803-07-0386.jpg

Werkzaamheden

Fase 1 Vrijblijvend gesprek:

 

Ieder project begint met een analyse van de bestaande situatie en de wensen van de opdrachtgever, daarom bieden wij een vrijblijvend Kennismakingsgesprek. Het gaat vooral over uw bouwplannen en wensen en hoe wij die voor u kunnen vormgeven.

We bespreken in het kort het kavel paspoort en beeldkwaliteitsplan.

We bespreken de bestaande situatie.

Wij nemen samen met u de lijst met wensen door.

Als u referenties heeft verzameld, nemen we deze door en beantwoorden wij andere vragen die u nog heeft.

 

Fase 2  Initiatief/haalbaarheid (IH)

Het doel van deze fase is: het inventariseren, analyseren en het onderzoeken van de haalbaarheid van een project.

Fase 3 voorlopig ontwerp (VO)

Op basis van fase 1 en 2 maken wij een ruimtelijke vertaling in de vorm van conceptschetsen, plattegronden, 3D-modellen en sfeerimpressies.  Deze tekeningen volstaan om het (ruimtelijk) ontwerp duidelijk te maken. 

Fase 4 Definitief ontwerp (DO)

In deze fase worden de ontwerptekeningen technisch verder uitgewerkt tot bouwkundige

tekeningen voor de gemeente. Er zal tevens contact worden opgenomen met benodigde adviseurs om de constructieve en technische ingrepen door te nemen.

Het hele pakket van de bouwaanvraag zal bij de gemeente worden ingediend.

Fase 5 Bouwtekening (BT)

Tekeningen verder uitwerken t.b.v. prijsvorming en uitvoering.

Dit betekent het toevoegen van meer maten, teksten en details, elektriciteitsplan en verlichtingsplan.

Fase 6 Bouwmanagement / toezicht

In deze laatste fase komen alle onderdelen bij elkaar en wordt het ontwerp voor het eerst tastbaar:

We organiseren bouwvergaderingen
.

Begeleiden de aannemer en leveren waar nodig aanvullende tekeningen en details aan.


Esthetische controle
.

Waar nodig aanpassen van het ontwerp i.g.v. voortschrijdend inzicht.

Wij zorgen voor een soepel en succesvol bouwproces en blijven te allen tijde betrokken bij de bouw. Op deze manier kunnen wij de planning, kosten en kwaliteit van het eindresultaat waarborgen.

0_edited.jpg
190803-07-0412.jpg
190803-07-0290.jpg

Vacatures

 

Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken. Ons team is compleet. We ontvangen regelmatig open sollicitaties; we kunnen helaas niet persoonlijk op deze sollicitaties reageren.

bottom of page